CHILI SIN CARNE MED QUINOA

Forfatter og fotograf: www.stinna.dk

TIL “CHILI SIN CARNE” SKAL DU BRUGE:

(En stor gryde til ca. 4 personer)

  • FYLD

    1 stort løg

    3 fed hvidløg

    1 spsk kokosolie

    3 gulerødder

    ½ rød peberfrugt

    1 dåse kidneybønner

    1 dåse kikærter

    2 dåser hakket tomat

    2 dl vand

     

    TILBEHØR

    kogt quinoa

    fed cremefraise

  • KRYDDERIER

    1 tsk spidskommen

    ½ tsk. sød paprika

    3 tsk tørret chili

    2 knuste enebær (kan sikkert godt undlades)

    1 tsk groft salt

    lidt peber

    ½ dl kaffe

    10g mørk chokolade

    1 tsk tomatpuré

FREMGANGSMÅDE

Hvidløg og løg hakkes. Steges ved middelvarme i kokosolie til de er klare. Hak gulerødderne i små skiver og kom heri.

Tilsæt bønner, kikærter, chili og tomatpuré. Lad det stege et par minutter.

Kom nu tomaterne, vandet og kaffen i. Det skal koge nu.

Nu skal rettes smages til med krydderier. Kom spidskommen, salt, peber, enebær og chokolade i.

Retten må gerne småkoge i ½ time, så retten kan få smag. Sådan en ret som chili sin carne, smager oftest bedst dagen efter

Kog quinoa og spis.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *