GLUTEN- OG MÆLKEFRI ÆBLESKIVER

Forfatter og fotograf: www.stinna.dk

GLUTEN- OG MÆLKEFRI ÆBLESKIVER (CA. 15-20 STK):

  • INGREDIENSER

    200g rismel

    50g kokosolie

    Reven skal af ½ citron

    Reven skal af ¼-½ appelsin

    3 æg

    30g honning

    ½ L rismælk

    2 spsk citronsaft

    30 g majsmel

    2 spsk loppefrøskaller (også kendt som HUSK)

    ½ tsk natron

    ½ tsk salt

    ½ tsk kardemomme

    1 knivspids nelliker

    korn af ½ vanillestang

    25 g kokossukker

    kokosolie til stegning

  • FREMGANGSMÅDE

    Riv citronskal og appelsinskal fint.

    Kom de tørre ingredienser i en skål – rismel, majsmel, natron, salt, loppefrøskaller, kardemomme, vanille og nelliKer.

    Æggene deles i blommer og hvider.

    Æggeblommerne røres på en røremaskine med smeltet kokosolie, honning, rismælk og citronsaft – til det er godt blandet.

    Kom de tørre ingredienser i skålen med æggeblommer, lidt ad gangen. Rør det godt på røremaskinen.

    Pisk hviderne luftige/ til skum.

    Vend forsigtigt hviderne i dejen. Sæt æbleskivepanden til at varme på middel-varme.

    Lad dejen stå i ca. 20 minutter, mens panden bliver varm. Dejen skal stå, for at den kan få en tykkere konsistens af loppefrøskallerne. Ellers kan dejen være for tyndtflydende.

    Nu bages æbleskiverne, husk lidt kokosolie til at stege i.

SÅDAN BAGER DU ÆBLESKIVERNE

Panden skal stå ved middel varme eller lidt over. Dejen skal være som tyk pandekagedej.

For at få flotte æbleskiver, så fyldes hullerne i panden med dej til kanten.

Når dejen er bagt ca. 1 cm, så vender du æbleskiverne ¼ omgang til ‘højkant’ – brug en gaffel eller en strikkepind. Du skal trække fra midten/indersiden og trække opad.

Fyld dej i det kvarte hul.

Vend æbleskiverne igen lidt efter og bag dem færdige – på denne måde bliver de fine runde.

Velbekomme!