GRÆSKARSUPPE MED KOKOSMÆLK OG INGEFÆR

Forfatter og fotograf: www.stinna.dk

SPICY GRÆSKARSUPPE ( CA. 4 PERSONER)

  • GRØNSAGER

    1 hokkaidogræskar

    1 stor sød kartoffel (alternativt brug 1 stor gulerod eller alm. kartoffel)

    2 løg

    2 fed hvidløg

    3 cm frisk ingefær

    1 lille frisk gurkemeje rod (eller brug ½-1 tsk tørret)

  • KRYDDERIER

    2 tsk paprika

    3 tsk karry

    1 tsk spidskommen

    2 spsk soya

    5 dl vand

    1 dåse kokosmælk

    salt

    peber

    citronsaft

    olie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Hak løg og hvidløg og steg det i olie i en gryde.

Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skræl også den søde kartoffel.

Skær græskar og kartoffel i tern og kom det i gryden.

Kom ingefær, gurkemeje, paprika, karry og spidskommen i gryden. Lad det stege et minut under omrørring.

Kom vand og kokosmælk i.

Kog til græskar og sød kartoffel er mørt.

Blend suppen.

Smag til med soya, citronsaft, salt og peber.

Server med ristede græskarkerner og eventuelt lidt ris.

Velbekomme!